Kirjoittajan eväät

 Viikonloppu edessä, joka alkoi mökillä jo perjantaina. Kesäajan olen nauttinut vapaista perjantaipäivistä. Torstai-iltaisin olemme ajaneet kolmen tunnin matkan saapuaksemme mökille keskiyöllä. Viime öistä ajomatkaamme valaisi aivan upea täysikuun nousu  tummalle elokuun taivaalle. 

Aamulla on mukavaa herätä mökillä nauttien rauhassa aamukahvista samalla suunnitellen, miten haluan päiväni viettää. 

 Tänään otan aikaa kirjoittamiseen. Sitä ei aina ymmärrä, miten paljon aikaa voi vierähtää kirjoittaessa. Toisinaan tuijotan valkeaa tietokoneen ruutua, enkä saa yhtään sanaa naputeltua. 


Viime viikolopulla valmistin aperitiiviksi tonnikala-, kesäkurpitsa- ja tomaattifetalevitteen, joista nyt aion vihdoinkin julkaista ne reseptit. Näitä levitteitä olen jo testannut useimman kerran aperitiivien aikana. Ne sopivat hyvin suolaisten keksien tai ohuiden patonkisiivujen päälle tarjottavaksi. Helppoja valmistaa ja säilyvät hyvin jääkaapissa useamman päivän. 

Normaalisti ranskalaisen keittiön resepteissä ei mainita allergisuuksia, eikä niissä mainita erikseen, jos seuraat jotain erikoisruokavaliota.  Minun resepteissä käytän aivan tavallisia raaka-aineita, mutta voit aina vaihtaa maitotuotteet, jauhot ym juuri sinulle sopiviksi, jos niin toivot. 

Toivomukseni on antaa hyviä reseptejä, joita voit itse myös muunnella tarpeittesi ja makusi mukaan. En mainitse resepteissä tarkkaa määrää siitä, kuinka monta annosta niistä saa. 



                                                         Kirjoittajan eväät


Lounaaksi tänään aion taas kerran kokeilla ranskalaista tomaattipiirasta. Hyvin yksinkertainen piiras, mutta ei aina, niin helppoa saada sitä onnistumaan. Tomaateista lähtee kypsyessä paljon nestettä, joka taas pehmentää taikinan pohjan. Vaikka leikkaan tomaatit siivuiksi ja valutan niistä mehua pois. Reunattomalla pohjalla mehut voivat valua pois leivinpaperille. Jos olet samaan piiraaseen valinnut mozzarellajuuston, niin sekin valuu mukavasti pois tomaattien alta leivinpaperille. Vielä en ole löytänyt aivan sitä kikkaa, millä saan täydellisen ”Tarte á la Tomate”. Piirasta tarjotaan aperitiivin yhteydessä, mutta vihreän salaatin kera siitä saa kevyen lounaan tai illallisen ranskalaiseen tapaan. 



     Testi piiras viime viikolla vuohenjuustolla ja mozzarella juustoa tomaatien alla.

      Kuten kuvan oikealla laidalla näkyy mozzarella on valunut tomaatien alta         leivinpaperille. No tänään kokeilen toista tekniikkaa. Jatkoa myöhemmin. 





Kommentit

Suosituimmat postaukset