Kesäkurpitsalevite



Kesäkurpitsalevite



2 pieni kokoista luomu kesäkurpitsaa

1 luomu sitruuna

Sipulin vihreitä varsia tai ruohosipulia

Kourallinen Cashew pähkinöitä ( mieluummin paahdettuja ilman suolaa)

Persiljaa tai jokin muu tuore yrtti

Oliiviöljyä

Suolaa 

Mustaapippuria




 Tähän reseptiin tarvitsen jonkinlaisen tehosekoittimen. Voit käyttää myös yhtä suurempaa kurpitsaa, mutta leikkaa pois osa, jossa on kurpitsan siemenet. 

Suosittelen luomua siksi, että voit huoletta käyttää kurpitsan ja sitruunan kuoret. Huuhtele kuitenkin ne ensin huolella ja kuivaa. Käytä kurpitsa ilman, että kuorit sen. Kuoren väri antaa mukavaa sävyä levitteelle. 

Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Raasta sitruunan kuori ja vältä raastamasta valkoista kerrosta. Purista sitruunanmehu, leikkaa sipulinvarret tai ruohosipulia pieniksi pätkiksi. Kaikki nämä ainekset ja loraus oliiviöljyä ja persilja. 

Sekoita aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimella. Varrellinen sekoitin käy hyvin, kunhan sinulla  on tarpeeksi korkeat reunat kulhossasi, jotta sekoittaessasi palaset eivät lennä pitkin keittiön seiniä. Korkea kannu käy hyvin varsisekoitiimen kanssa. Lopuksi lisää kourallinen paahdettuja cashew pähkinöitä. Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Hetken sekoituksen jälkeen kurpitsasta irtoaa nestettä, joka edesauttaa sekoitusta. 

Tämän levitteen voit valmistaa jo edellisenä päivänä, kunhan sälytät sen tiiviissä kannellisessa astiassa jääkaapissa. 

Levite on sen verran nestemäinen, että tarjoile se erikseen suolakeksien tai paahdetun patongin kera. Neste pehmentää keksit tai patongin lyhyessä ajassa. 

Tämä seos sopii erinomaisesti grillatun lihan kanssa tarjoiltuna. Voit myös käyttää tätä seosta yhdessä erilaisten vihannessalaatin kanssa. Mukava erilainen dippi. 







 

Kommentit

Suosituimmat postaukset