Eteläisen Ranskan tunnelmaa ja sisustusideoita



Jo 30 vuoden ajan Maisons Cote Sud -lehti on vaalinut Eteläisen Ranskan henkeä,
mielialaa ja taidetta. Maisons Cote Sud viehättää lukijansa sen uteliaalla ja vaihtoehtoisella lähestysmistavalla Lehti kerää inspiraationsa, Välimeren juurista, kulttuurista sekä tunnelmasta. Le Vivre Cote Sud näyttelymessut on järjestetty Aix-en-Provencessa vuodesta 2005 lähtien. Näyttely on elävä kuvaus lehdestä neljän päivän aikana. 




Niin kauan, kuin  Maisons Cote Sud -lehti on ilmestynyt, se on lumonnut minut puhtaasti jo pelkillä korkealuokkaisilla kuvilla. Lehti on saanut minut unelmoimaan, sisustamaan, keräämään kuvia leikekirjaani sekä seuraamaan eteläisen Ranskan elämää. Lehti on ollut tärkeä minulle aina silloinkin, kun olen asunut muualla kuin Ranskassa. 

Vuonna 2009 päätin vihdoinkin asuessani Andorrassa ajaa muutaman sadan kilometrin päähän tutustumaan tähän joka kesäiseen messunäyttelyyn. Aix-en- Provencen kaupungissa messut järjestetään kesäkuun alussa Parc de Jourdan nimisessä puistossa neljän päivän ajan. 


Näyttelyalue on hyvin suunniteltu. Valkoiset teltat kohoavat sisääntulon alussa muodostaen telttojen väliin käytävän. Taaempana on erilaisia avoimia osastoja. Telttojen takana vasemmalla sijaisee osa, jossa yksittäiset pienet yritykset myyvät omia tuotteitaan. Puiston keskellä on suihkulähde suuressa altaassa, jossa yleensä kelluu jotain trendikästä. Puiston takalaidalla portaiden yläpäässä oikealla sijaitsee ravintolakojut sekä viinintuottajien järjestämät maistajaiset. Alueen vasemmalla takaosassa on enemmän laajempia avonaisia näyttelytiloja. 


Korona oli keskeyttänyt kahden kesän aikana messut. Olin jo kauan toivonut uutta vierailua messuilla.  Keväällä päätin, että nyt ottaisin aikaa ja matkustaisin Ranskaan. Kaiken lisäksi teemana oli keramiikka. Keramiikan valmistus on työtäni ja todellinen intohimoni. 


Hotellini sijaitsi Aixen vanhan kaupungin laidalla. Navigaattori vei minut keskelle vanhaa kaupunkia, jossa kadut ovat todella kapeita. Suurin osa vanhan kaupungin keskustasta on vain jalankulkijoita varten. Osa kapeista kaduista on varustettu liikennevaloilla. Valojen lisäksi punaisen aikana keskellä katua saattaa olla metalliset pylväät, jotka vihreän valon aikana laskeutuvat kadun tasolle. Jännitys on siinä, ettet välttämättä näe onko pylväs laskeutunut, vaan luotat pelkkään liikkennevaloon. Hotellin lähettyvillä piti olla parkkitalo, jota en kuitenkaan löytänyt. Päätin sitten ajaa lähemmäs Parc de Jourdania, jossa messut järjestettiin. Puisto löytyi helposti kävelymatkan päästä parkkihallista. 

 Jo kadulla ennen messualuetta tuli vastaan jalankulkijoita, jotka kantoivat mukanaan heti avauksen jälkeen ostamiaan sisustustuotteita. 

Taidolla ja tyylillä sisustettuja telttoja. Olin taas kerran lumoutunut eteläisen Ranskan henkeen. Kertokoon kuvakokoelma lisää päivästäni. Kerron teille sitten toisella kerralla lisää itse kaupungista…


Tavataanko ensi kesänä valkoisten telttojen varjossa…










Messujen teemana oli keramiikka. 
Suihkulähde altaan eteen oli luoto keramiikkanäyttely 
eri messuosastoilta









                                                     Ruokaa ja juomaa






                                          Puiston takaosassa lisää osastoja
 









Kommentit

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset