Kohti Luberonia



 Aamulla olin ostanut Maison Coté Sud sisustuslehden. Lehti on vuosikymmeniä ollut yksi suosikeistani. Yli 260 sivua sisältävä lehti on täynnä  inspiroivia artikkeleita ja laadukkaita suuria valokuvia eteläisistä kohteista Ranskassa ja rajojen ylikin.

Selailtuani pikaisesti lehteä kiinnitin huomion mainokseen, jossa oli kaksi keraamista ruukkua. Salon Maison Coté Sud sisustusmessut ja pää aiheena keramiikka. Messut järjestettäisiin kesäkuun alussa. Sinne minä lähtisin, ajattelin heti. 






Olin viimeksi käynyt messuilla 2009. 
Ranskassa asuvani ystäväni  kanssa olimme moneen kertaan suunnitellut uutta matkaa Aix-en-Provencen kaupunkiin. Sitten ystäväni sairastui, eikä yhteistä matkaa koskaan tullut. Seuraavaksi tuli korona ja kaikki peruuntui, niin matkat, kuin tapahtumatkin. 
Mielessäni lensin aurinkoiseen Provenceen, jossa voisin ehkä jopa rakentaa jotain pysyvää...



Näin asiat lähtivät pyörimään eteenpäin. Unelmani sai siivet alleen. Jotain vain naksahti mielessäni ja uusia ideoita alkoi tulvia. Kahden päivän aikana tein päätöksen laittasin oman asuntoni myyntiin, koska asuin muualla.  Ostaisin Provencesta talon. Leikkittelin ajatuksella vanhasta talosta jossain Luberonin kylässä ja pienestä puutarhasta. Voisin tulevaisuudessa järjestää naisille matkoja. Ranskalaista kyläkulttuuria, iltoja kyläravintoloissa tai yhteistä kokkailua paikallisisilta toreilta ostetuilla tuotteilla. Retkiä viini- ja oliiviöljytiloille ja taidetta. Lumoavia hetkiä idyllisissä maisemissa sekä aurinkoa ja laventelin tuoksua. Unohtamatta keramiikkaa.

Kertoessani ideastani keramiikkastudiollani asiakkailleni jokainen innostui ajatuksesta. Tiesin tarkalleen, ettei kaikki tapahtuisi käden käänteessä. Minun oli tutustuttava paremmin Luberonissa sijaitseviin kyliin. Ennestään tuttuja vuosien takaa oli kolme kylää: Menerbes, Roussillon ja Gordes.
Tarkastelin verkkosivujen tarjontaa ja löysinkin selkeät verkkosivut, joka kartoitti koko Luberonin alueen. Hyvin harvinaista, joku oli kerrankin onnistunut luomaan todella laadukkaat verkkosivut. Ranskalaiset sivustot ovat useimmiten monimutkaisia trés complique ja turhauttavia. 

Ensimmäinen kuva Saignon nimisestä kylästä kutsui minua. Varasinkin sinne matkani aluksi huoneen kahdeksi  yöksi. Viettäisin samassa kylässä vielä kolme yötä palattuani takaisin messuilta. Kaiken muun jätin avoimeksi. 
Olin matkalla viehättävään Luberonin alueelle...


 

Suihkulähde Saignon kylän pääaukiolla 


Viinitila Luberonissa











 

 

Kommentit

Suosituimmat postaukset